Kulinária
(GyebaStudio)
Aki magyar addig eszik,
még a koporsóba teszik!
Felzabálom a világot,
anyám ilyet még nem látott! Híjj!
Kolbász, töltött káposzta,
Hagymás velő, rántotta,
Fokhagymáshús, babgulyás,
szalonnás tükörtojás.
Pacal pörkölt nokedli (vel),
szalontüdő spagetti (val),
sültoldalas, tepertő,
hússal töltött főtt bendő.
Nőjön a háj,
dagadjon a máj!
Update módszer ez,
személyes fogyasztó kúrám:
Minden belefér,
bendőrepedés legyen a vége!
Brindzás lángos, cigányka,
fasírt, abált szalonna
húsgombóc, korhely leves,
bakonyi sertésszelet.
Füstölt csülök, kocsonya,
véres-májas sült hurka,
lecsós csirke, halászlé,
Hájas tészta, szűzérmék.
Zsíros, hagymás rostélyos,
bundás kenyér, pirítós
Sonka, palóc pecsenye,
májjal töltött kacsanyak.
És a legvégén,
Ó a legvégén,
csak nyomtam, toltam, taszítottam
egy hatalmas huuuuuuuuu-áááááát!
(Szöveg: Vitéz Zoltán - Vitéz László)
Tesókámnak már csak a szeme kívánta a marhalábszár pörköltet.